fbpx

Tunnista, milloin uhkaan liittyvistä tiedoista kannattaa huolestua

Valeuutiset sekoittuvat uutisvirtaan ja sosiaalisen median lähes päivittäin. Yrityksiltä ja organisaatioilta vaaditaan yhä enemmän tarkkuutta ja vaivaa eri some kanavissa. Disinformaatio on tietoisesti jaettua väärää tietoa, jonka motiivina voi olla mm poliittinen ja yhteiskunnallinen vaikuttaminen, taloudellinen hyöty (klikkaukset, kuluttajan harhauttaminen), ilkivalta ja pilailu.

Sosiaalisessa mediassa käytetään tänä päivänä usein trollien lisäksi kehittyneitä botteja, jotka jakavat disinformaatiota tai hämmentävät keskustelua. Tällaisten automaattisten käyttäjätilien valjastamisesta viestin levittämiseen on tullut vaikuttamisen yksi väline. Poikkeukselliset olot kuten pandemia, Ukrainan sota, Nato-keskustelu tai siitä johtuneet toimenpiteet ovat tätä osaltaan nostaneet.

Valeuutisten takana piilee usein kompleksiset datavirrat, henkilötietojen kalastelu tai valtiollisten toimijoiden toimenpiteet. Joudumme yrityksissä ja organisaatiossa myös henkilöinä alttiiksi mielipidevaikuttamiselle. Sosiaalisessa mediassa käyttäjästä saatu informaatio on arvokasta myös mainostajille ja mielipidevaikuttajille.

Miten voimme torjua disinformaatiota tai katkaista omissa some kanavissa rauhattoman tai provosoivan keskustelun? Viestintää on kuitenkin jatkettava eikä käyttäjäprofiilin tuhoaminen ole vastaus.

Disinformaation torjunta ja kyberturvallisuus sosiaalisessa mediassa -koulutuksessa kuulet asiantuntijan ajatukset sosiaalisen median turvalliseen hallintaan.

Tule kuuntelemaan ja oppimaan lisää!


Kenelle
Johto, esimiehet, viestinnän asiantuntijat, poliittiset päättäjät, tietosuojatyöhön osallistuvat, some keskusteluun osallistuvat. Sopii julkiselle, yksityiselle että kolmannelle sektorilla.


Kouluttaja Jarkko Koivuniemi
Jarkko Koivuniemi on kouluttanut vuodesta 1990 lähtien tieto- ja teknologia-aiheita unohtamatta toiminnan kehittämistä. Laaja-alainen kokemus eri sektoreilla, toimialoilla ja osaamistasoilla.

Yrityssektori, julkinen sektori, kolmas sektori. Paljon julkisoikeudellisia toimijoita, eri kokoiset yritykset ja järjestöt.

Jarkko Koivuniemi on kokenut asiantuntija ja suosittu kouluttaja.

Palautetta aiemmista koulutuksista:
– ”Selvästi paljon osaamista. Esitystapaa helppo seurata, termistö kansan kieltä.”
– ”Kiitos! Selkeä ja monipuolinen esitys, hyvin otit mukaan myös meidät kouluttautujat ja kysymyksemme.”
– ”Vähän etukäteen pelkäsin, onko koulutus monotoninen ja sen vuoksi puuduttava. Näin ei kuitenkaan onneksi ollut, vaan kouluttaja piti väen hyvin hereillä elävällä kerronnallaan.”
– ”Kouluttajalla hyviä esimerkkejä. On aina kiva kuunnella ihmistä joka osaa asiansa.”
– ”Haluaisin ehdottomasti lisää juuri tämän tyyppistä koulutusta tai jatkoa tälle, mielellään myös samalta kouluttajalta.”
– ”Webinaari toimi moitteettomasti ja kouluttajan asiantuntemus oli loistava”
– ”Hyvä kouluttaja piti hereillä pienillä mukaanotoilla”
– ”Selvensi ajatuksia kokonaisuudessaan.”
– ”Kokonaisuudessaan hyvä paketti!”
– ”Koulutus oli todella hyvä, täyttä asiaa koko koko pv. Kouluttaja hyvä ja todella asiantunteva. Reagoi kuulijoiden kysymyksiin nopeasti.”


Tämä etäkoulutus toteutetaan Zoom-webinaarina, joka toimii etävalmennuksena mukavasti. Pidämme taukoja riittävästi. Voit kysyä ja kommentoida päivän aikana. Saat lisätietoa Osallistumisohjeessa, joka lähetetään sinulle sähköpostitse ennen koulutusta.


Aikataulu

12.45 Yhteyksien tarkistus
13.00 Koulutus alkaa
– Pidämme lyhyen tauon sopivassa kohdassa
14.30 Koulutus päättyy


Sisältö

Valemedia vs vaikuttaminen vs markkinointi
– Trollit, botit ja algoritmit

Disinformaatio, valepuhe ja harhaanjohtaminen somessa
– Puuttuminen organisaatiossa vai rajoittaminen?
– Some management avuksi
– Aitous ja feikkitilit – mitä tehdä?
– Vihapuhe ja maalittaminen

Työkaluja faktantarkistukseen ja lähdekritiikkiä
– Uutistenlukutaito – tunnista valeuutinen vai pelkkää feikkiä?

Sosiaalisen median toimintapolitiikka organisaatiossa
– Sosiaalisen median profiilien ylläpito
– Keskustelut ja kysymyksiin vastaaminen
– hyvän verkkokäyttäytymisen säännöt

Sosiaalisen median kyberturva organisaatiossa lyhyesti

Tutkimushankkeista poimittua, lainsäädännön tilanne

Esimerkkejä
– Valeuutiset pandemia, siirtolaisvastaisuus, analytiikkayhtiöt
– Deepfake ja muut uudet ilmiöt
– Mitä opimme Ukrainasta?
– Some kanavista esimerkkejä


Koulutuspaikka:
Verkkovalmennus 

Ajankohta: 
24.8.2022 klo 13.00 – 14.30

Osallistumismaksu:
197 euroa / hlö (+ alv 24%). Valmennukseen sisältyy sähköinen koulutusmateriaali sekä tallenne, joka on koulutuksen jälkeen kahden viikon ajan osallistujien katsottavissa.

Ryhmäetuhinnat:
samasta organisaatiosta kaksi tai useampi osallistujaa: 177 euroa / hlö (+ alv 24%).

Myös tiimi- sekä yritys- ja organisaatiokohtaisena, pyydä tarjous!


Ilmoittautumisen peruutusehdot:
Peruutus on ilmoitettava viimeistään 8 päivää ennen koulutustilaisuuden alkua. Myöhemmin tehtävistä peruutuksista veloitetaan 50% koulutustilaisuuden hinnasta. Mikäli osallistumista ei peruuteta lainkaan, veloitetaan koko koulutustilaisuuden hinta. Esteen sattuessa koulutuspaikan voi luovuttaa toiselle samassa organisaatiossa työskentelevälle henkilölle.

 

Koulutus jo pidetty. Ilmoittautuminen sulkeutunut.