fbpx
Huom! Koulutus järjestetään tällä hetkellä vain etänä.
Varmista projektiesi onnistuminen – Hallitse projektiriskitProjekteihin liittyy paljon erilaisia uhkia (riskejä). Niiden tunnistaminen, analysointi ja hallinta on tärkeää heti projektin alusta alkaen, ja koko projektin ajan.

Merkittävä osa projektin onnistumisen varmistamisessa on hyvin laadittu projektiriskianalyysi sekä kunnollinen riskienhallintatoimenpiteiden suunnittelu ja toteutus. Ikävä kyllä, usein riskien tarkastelu ja niiden hallinnan suunnittelu jätetään suorittamatta tai ohitetaan liian pikaisesti. Seurauksena on ollut vakavia epäonnistumisia ja vahinkoja.

Projektiriskien hallinta ei ole vaikeaa, kun tuntee tyypillisimmät uhat, keskeisimmät periaatteet sekä riskienhallintamenetelmät ja -keinot.

Tässä koulutuksessa opit tunnistamaan, hallitsemaan ja välttämään projektien keskeisimmät riskit.
Kenelle
Koulutus on tarkoitettu kaikille, jotka toimivat projektien omistajina, projektijohtajina tai -päälliköinä, projektien ohjausryhmien tai projektiryhmien jäseninä, hankintapäälliköinä sekä turvallisuus-, riskienhallinta- tai laatupäälliköinä.


Hyödyt
Koulutuksessa saat perehdytyksen projekteihin liittyviin keskeisimpiin uhkiin, saat keinoja niiden analysointiin ja opit hallitsemaan riskejä, jotka kohdistuvat projektin tavoitteisiin, budjetin ja aikataulun realistisuuteen sekä turvallisuuteen.


Kouluttaja 

Kari Helislahti, riskienhallinta- ja turvallisuusjohtamisen asiantuntija

Kari Helislahti on toiminut vaativissa riskienhallinta- ja turvallisuusjohtamistehtävissä yli kolmenkymmenen vuoden ajan. Hänellä on kertynyt laaja ja monipuolinen kokemus erilaisten haasteellisten projektien johtamisesta sekä projektien riskienhallinnasta, erityisesti yritysmaailmassa, mutta myös valtionhallinnossa ja yrittäjätoiminnassa. Hän on myös toiminut useiden vuosien ajan projektiriskienhallinnan kehittäjänä ja kouluttajana eri kokoisissa organisaatioissa.      


Ennakkotehtävä 
Palauta mieleesi projekteja, joissa olet ollut mukana. Pohdi, mikä projekti tai mitkä projektit ovat onnistuneet hyvin, ja kirjaa ylös miksi. Pohdi myös, missä projekteissa ei ole saavutettu projektille asetettuja tavoitteita, ja kirjaa ylös miksei. Selvitä, onko edustamassasi organisaatiossa tehty linjauksia projektien riskienhallinnasta ja onko käytössä työkaluja projektiriskien hallintaan. Pohdi lisäksi, mitkä ovat keskeisimmät haasteesi sekä edustamasi organisaation haasteet projekteissa ja projektien riskienhallinnassa.

Ennakkotehtävä toimitetaan sinulle ennen koulutusta sähköpostiin osallistumisinfon yhteydessä.


Ohjelma

8.45 Ilmoittautuminen ja yhteyksien tarkistus
9.00 Koulutus alkaa
12.00 Lounastauko (noin 60 min)
16.00 Koulutus päättyy
Taukoja pidetään noin 45 minuutin välein.

Sisältö
– Ennakkotehtävän purku
– Projekteihin liittyvät uhat (riskit)
– Riskilista ja esimerkkejä toteutuneista riskeistä
– Esimerkkejä riskeistä projektin eri vaiheissa
– Peruskysymykset uhkien kartoitusvaiheessa
– Projektiriskien analysointi
– Riskien hallintamenetelmät, -keinot ja -työkalut
– Peruskysymykset riskien hallintatoimenpiteitä suunniteltaessa
– Case: Rakennus- ja asennustyömaiden riskit
– Case: ICT-projektien riskit
– Case: Tietoturvallisuus-, työturvallisuus- ja muut turvallisuusriskit
– Hyvä projektijohtaminen ja projektijohtamiskulttuuri
– Hyvä projektipäällikkö

—————-
Koulutuspaikka:  
Tämä koulutus toteutetaan Zoomilla, joka toimii etävalmennuksena mukavasti. Pidämme taukoja riittävästi. Voit kysyä ja kommentoida päivän aikana. Saat lisätietoa osallistumisohjeessa, joka lähetetään sinulle sähköpostitse ennen koulutusta.

Ajankohta: 
keskiviikko 28.4.2021

Hinta:
597 euroa
/hlö + alv 24 %. Sisältää materiaalin. 

Ryhmäetuhinta:
Samasta organisaatiosta kaksi osallistujaa: 557 euroa /hlö + alv 24 %,
kolme tai useampia osallistujia: 497 euroa /hlö + alv 24 %

Ilmoittautumisen peruutusehdot:
Peruutus on ilmoitettava viimeistään 8 päivää ennen koulutustilaisuuden alkua. Myöhemmin tehtävistä peruutuksista veloitetaan 50 % koulutustilaisuuden hinnasta. Mikäli osallistumista ei peruuteta lainkaan, veloitetaan koko koulutustilaisuuden hinta. Esteen sattuessa koulutuspaikan voi luovuttaa toiselle samassa organisaatiossa.

 

Ilmoittautuminen sulkeutunut.

Koulutus siirtyy syksyyn. Uusi ajankohta ilmoitetaan pian.  

 


  • Olen kiinnostunut tästä kurssista.
    Lähetä minulle sähköpostia kun koulutus järjestetään uudelleen:
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.